Пореден ден върлуват ужасяващи пожари в Гърция. Десетки са загиналите,

...
 Пореден ден върлуват ужасяващи пожари в Гърция. Десетки са загиналите,
Коментари Харесай

Това ли е доказателството, че пожарите в Гърция са предизвикани умишлено от...

 

Пореден ден върлуват ужасяващи пожари в Гърция. Десетки са починалите, а стотици ранените, като броят им продължава да пораства. Много страни предложиха помощ на южната ни съседка в битката със стихията, написа Блиц.

Премиерът на страната Алексис Ципрас разгласи тридневен печал, само че всички се чудят можеше ли да бъде избегната тази покруса и от кое място пристигнаха пожарите.

Според гръцкия министър на гражданската отбрана Никос Тоскас тези пожари не са почтени. Той загатна, че огромният пожар, който пламна в планината Герания, може да е резултат от палеж и това ще бъде разследвано от управляващите.

Министърът акцентира, че на същото място, където избухна огънят в понеделник, предходната вечер пламнали два други пожара, които бързо били сложени под надзор. Докато горяла огнената буря край Кинета, различен пожар избухнал над рафинерията в Аспропиргос. 

Една от злокобните версии е, че зад палежите стои стремежът към бързо замогване. Това съмнение изрича публицистът Андреас Месимерис в Туитър. 

Като доказателство за съмненията си той разгласява две фотоси. На първата се вижда горски пожар, разгорял се в планински регион в Кинета през август м. година На втората снимка, направена на същото място при започване на юли т. година, се вижда, че там към този момент е построен вятърен парк за зелена еленергия.

Читател на БЛИЦ ни изпрати сходни фотоси, за които твърди, че са от региона е Халкида на 60 км от Атина.
 



„ Няма никакви пожари! Има единствено пари! Покажете ми парите! “, разяснява Месимерис. 
 За да помогне на жителите, гръцка компания за осведомителни услуги сътвори интернет платформа с база данни за изчезналите лица, като неофициална самодейност.

" Официалната регистрация на изчезналите прави противопожарната работа, само че компанията " Audax Cybersecurity " желае да помогне в тези сложни моменти и по тази причина сътвори отворена база за търсене на изчезнали в смъртоносните пожари “, заяви гръцката компания.

Успоредно с това гърците се провеждат, на първо място посредством обществени мрежи, за събиране на нужните артикули за подкрепяне на засегнатите жители.

Броят на към този момент жертвите надвишава този от 2007 година, когато към 70 души починаха в едни от най-смъртоносните пожари в южната част на полуостров Пелопонес.

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР